ΜΕΛΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΣ

Τα γνωστά και αγαπημένα, ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ελλάδα, εσπεριδοειδή αποτελούν και μία σημαντική πηγή για την παραγωγή ενός ανεπανάληπτα γευστικού και αρωματικού μελιού.

Ειδικότερα το μέλι πορτοκαλιάς είναι γεμάτο από αρώματα και γεύση που απογειώνουν τον ουρανίσκο αλλά και τον οργανισμό. Στους εύφορους ελληνικούς κάμπους τους γεμάτους με πορτοκαλιές, οι ντόπιοι παραγωγοί μεταφέρουν κάθε άνοιξη τις κυψέλες τους αφήνοντας τις μέλισσες να τρυγήσουν και να απολαύσουν το πλούσιο νέκταρ που εκκρίνουν τα μοσχοβολιστά λευκά άνθη της πορτοκαλιάς, μετατρέποντας την ξεχωριστή αυτή τροφή σε ένα εξαιρετικό και ιδιαίτερα γλυκό μέλι που είναι αδύνατον να μη λατρέψει και ο πιο απαιτητικός καταναλωτής.  

Ιδιότητες και θεραπευτική δράση

Το μέλι πορτοκαλιάς είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ιχνοστοιχεία τα οποία ως γνωστόν έχουν υψηλή αντισηπτική δράση ενάντια σε φλεγμονές, στον βήχα και την ουρική αρθρίτιδα. Περιέχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά τα οποία δρουν κατά των ελευθέρων ριζών ενώ διαθέτει αξιόλογες ποσότητες σε πρωτεΐνες, αμινοξέα και ένζυμα. Το πορτοκαλόμελο όπως είναι αναμενόμενο, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C αλλά και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β με κυρίαρχη την Β12 η οποία χρησιμοποιείται στον ιατρικό τομέα για τις θετικές επιδράσεις που μπορεί να έχει στο νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο. Στην πραγματικότητα, αυτή η βιταμίνη μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση της αίσθησης κόπωσης αλλά και της ανορεξίας. Γενικά, το μέλι πορτοκαλιάς έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς μπορεί να βοηθήσει:  

  • Στη χαλάρωση και την αντιμετώπιση της κόπωσης.
  • Στην αντιμετώπιση του άγχους.
  • Στον καθαρισμό του στομάχου έπειτα από μεγάλα γεύματα, αραιωμένα με νερό.
  • Στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος, το στομαχιού και στην αντιμετώπιση των σχετικών ενοχλήσεων.
  • Στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του έλκους.
  • Στη γρήγορη επούλωση των πληγών καθώς και στη βελτίωση της εμφάνισης των ουλών ακμής.
  • Στην καταπολέμηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού και στη μείωση της παρουσίας βακτηρίων. Λόγω της υποτιθέμενης φυσικής αντιμικροβιακής του ιδιότητας μπορεί να συσχετιστεί με άλλα συστατικά όπως το τζίντζερ ή η πρόπολη, σε συνδυασμό με αντιβιοτικά φάρμακα.

Χαρακτηριστικά του μελιού πορτοκαλιού

Το μέλι πορτοκαλιάς αποτελείται από φρουκτόζη, νερό, γλυκόζη και άλλες ουσίες που φαίνεται να έχουν ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό μας. Το χρώμα του είναι πολύ ανοιχτό, με τόνους κεχριμπαριού που τείνει να γίνεται πιο λευκό όταν κρυσταλλώνει. Η γεύση του είναι έντονη και γλυκιά, ενώ το άρωμά του παραπέμπει στους πλούσιους πορτοκαλεώνες της Ελλάδας. Με την πάροδο του χρόνου, η γλυκιά γεύση μπορεί να γίνει πιο φρουτώδης μέχρι να μοιάζει με αυτή της μαρμελάδας πορτοκαλιού. Η σύσταση είναι υγρή, αλλά μετά τη φυσική διαδικασία κρυστάλλωσης στερεοποιείται και για να γίνει ξανά ρευστό μπορεί να ζεσταθεί, χωρίς όμως υπερβολές, ώστε να μη χάσει τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Μέλι Πορτοκαλίας - Melifarm

Μέλι Πορτοκαλιάς Melifarm

Αυτό το τόσο αρωματικό και ευεργετικό μέλι δεν θα μπορούσε να λείπει από τα βάζα και τα δοχεία με την ετικέτα-εγγύηση της Melifarm η οποία από τη στιγμή που δημιουργήθηκε έθεσε βασικό στόχο να προσφέρει ό,τι καλύτερο παράγει η ελληνική μελισσοκομία. 

Με προέλευση από τους εύφορους πορτοκαλεώνες της Πελοποννήσου και της Κρήτης το μέλι πορτοκαλιάς Melifarm παράγεται με τους πλέον αυστηρούς κανόνες και προδιαγραφές. 

ΜΕΛΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΣ

Φρέσκο – Καθαρό – Αυθεντικό
Μέλι για Σπίτι!
MELIFARM φροντίζουμε για σας

portokali 2kgr ypok