hit counter
ΑΚΑΚΙΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ, ΑΓΡΙΟΡΑΔΙΚΟ, ΑΡΚΟΥΔΟΒΑΤΟ
melifarm

Ακακία – Αµυγδαλιά – Αγριοράδικο – Αρκουδόβατο

Η Melifarm, με τη σειρά ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΦΥΤΑ, θέλησε να ενημερώσει τους καταναλωτές που αγαπούν τα προϊόντα μελιού και τις παραγόμενες ποικιλίες του, ώστε να γνωρίσουν από πού προκύπτει αυτός ο “ρευστός χρυσός” που μας γεμίζει απόλαυση και υγεία!

Γνωρίζατε ότι…

Το Αγριοράδικο (εικόνα 2). Είναι πολυετής πόα, που αυτοφύεται σε όλη τη χώρα. Ανθίζει το Μάιο και δίνει νέκταρ για 2 περίπου βδοµάδες. Η περίοδος µελιτοφορίας επιµηκύνεται από ζεστές ηµέρες. ∆ίνει νέκταρ και γύρη.

Η Ακακία (εικόνα 3). Είναι φυλλοβόλο δέντρο, που φύεται σε όλη τη χώρα. Ανθίζει τον Απρίλιο, µε κάθε άνθος να ‘ζει’ 5-6 µέρες. ∆ίνει άφθονο νέκταρ (2 mg/άνθος), πολύ πλούσιο σε σάκχαρα (33-67%). Έχει υπολογιστεί ότι κάθε εκτάριο µε ακακίες µπορεί να δώσει παραγωγή 500 Κg µελιού.

Ακακία

Το παραγόµενο µέλι είναι πολύ γλυκό, ανοιχτόχρωµο, µε απαλό άρωµα.

Αγριοράδικο - Αµυγδαλιά - Αγριοράδικο - Αρκουδόβατο

Η Αµυγδαλιά (εικόνα 4). Είναι επίσης φυλλοβόλο δέντρο, που καλλιεργείται σε όλη τη χώρα. Ανθίζει από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο, ανάλογα µε την ποικιλία.

Αμυγδαλιά

Η γύρη της είναι πολύ θρεπτική, ενώ το νέκταρ µερικώς πλούσιο σε σάκχαρα (20-40%). Είναι πάρα πολύ σηµαντικό µελισσοκοµικό φυτό, παρέχοντας γύρη και νέκταρ στο ξεκίνηµα της ανάπτυξης του µελισσιού, όταν έχει λίγο πληθυσµό και παράγει πολύ γόνο.

Τα µελίσσια θα πρέπει να αποµακρυνθούν αµέσως µετά το τέλος της άνθισης επειδή ξεκινούν οι ψεκασµοί µε εντοµοκτόνα.

Και τέλος το Αρκουδόβατο (εικόνα 5). Ότι είναι αναρριχώµενο φυτό, που απαντάται στα πευκοδάση.

∆ίνει άφθονο νέκταρ και γύρη από τον Αύγουστο ως το Σεπτέµβριο, µε την ανθοφορία του να ευνοείται από βροχές.

amygdalia arkoudovato

Είναι πολύ σηµαντικό µελισσοκοµικό φυτό γιατί βοηθάει τα µελίσσια που βρίσκονται στα πεύκα να ανανεώσουν τον πληθυσµό τους λόγω της γύρης που παρέχει.

Έτσι, τα µελίσσια εκµεταλλεύονται καλύτερα τη µελιτοφορία του πεύκου, ενώ ξεχειµωνιάζουν µε ανανεωµένο πληθυσµό.

Η Melifarm, με προσήλωση στις αξίες της και απόλυτο σεβασμό στη φύση, φροντίζει να φέρνει κοντά σας αυτούσια όλα αυτά τα μοναδικά προϊόντα μελισσοκομίας που παράγει το υπέροχο αυτό έντομο, η Μέλισσα!

Ακακία – Αµυγδαλιά – Αγριοράδικο – Αρκουδόβατο

Δείτε επίσης: Μελισσοκομικά Φυτά

melifarm

ΠΗΓΗ: gaiapedia

Περισσότερα
άρθρα

Μέλι Χαρουπιά

ΜΕΛΙ ΧΑΡΟΥΠΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Το χαρουπόμελο αποτελεί απαραίτητο συστατικό μιας υγιεινής διατροφής. Ο μοναδικός αυτός καρπός, είναι προικισμένος με ασβέστιο, νάτριο ….

Φυτό Κοντορίγανη

ΜΕΛΙ ΚΟΝΤΟΡΙΓΑΝΗ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Μοναδική και Σπάνια ποικιλία μελιού! Η κοντορίγανη συλλέγεται από τους ορεινούς όγκους της Ροδόπης και του Έβρου. Διαθέτει πληθώρα ….

Επικοινωνία

Μπουμπουλίνας 44,
Πετρούπολη 13231, Αθήνα

Τηλ. 211 423 0912,
211 414 8955