hit counter
ΦΡΕΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ
Βασιλικός Πολτός

Τι είναι ο Βασιλικός πολτός

Ο Φρέσκος Βασιλικός Πολτός είναι ένα γαλακτώδες έκκριμα, που παράγεται από τις εργάτριες μέλισσες για τη βέλτιστη διατροφή της βασίλισσας μέλισσας, με χρώμα υπόλευκο ή υποκίτρινο, ελαφρά κρεμώδη υφή, ενώ γευστικά είναι ξινός και καίει στο φάρυγγα. Επιδρά θετικά στο μεταβολισμό και τη μακροζωία. Ρυθμίζει και εξισορροπεί τις λειτουργίες του οργανισμού, οξυγονώνει τα κύτταρα και αυξάνει τη φυσική αντίσταση στις εσωτερικές ανωμαλίες. Αυξάνει επίσης τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις, τονώνει τη μνήμη, την αντοχή, τη γονιμότητα και τη σεξουαλική απόδοση. Την έκκριση αυτή τη βρίσκουμε μόνο σε συγκεκριμένη περίοδο της ζωής της μέλισσας. Επιπλέον, ο βασιλικός πολτός φημίζεται για τις πολλαπλές ευεργετικές του ιδιότητες και τα θρεπτικά συστατικά του. Είναι πλούσιος σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα, ενώ περιέχει ίχνη από βιταμίνες, μέταλλα & ιχνοστοιχεία.

Διατροφική Αξία

Η περιεκτικότητα του ελληνικού βασιλικού πολτού MELIFARM σε θρεπτικά στοιχεία, τον καθιστά μια τροφή με πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων, η οποία είναι κατάλληλη για πρόληψη και αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων. Συνίσταται τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

Οφέλη από την κατανάλωση Βασιλικού Πολτού

Στη MELIFARM, γνωρίζουμε ότι ο Βασιλικός Πολτός μας δίνει ενέργεια, βελτιώνει σημαντικά τη διάθεση και συμβάλλει θετικά στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Προωθεί το σχηματισμό Τ- λεμφοκυττάρων, υπεύθυνων για την ανοσολογική απόκριση σε ιούς, ενώ βελτιώνει και τις φλεγμονές του οργανισμού.Είναι επίσης γνωστός για τις αντιμικροβιακές & αντιμυκητισιακές ιδιότητες του, για τον έλεγχο της χοληστερόλης & την πρόληψη καρδιοπαθειών. Βοηθάει στην ενίσχυση του νευρικού συστήματος, στην αντιμετώπιση του στρες, τη μειωμένη μνήμη και το αίσθημα κόπωσης, αλλά και για την τόνωση του δέρματος χάρη στην περιεκτικότητά του σε κολλαγόνο.

Ιδανική δοσολογία για το Βασιλικό Πολτό

1 κουταλάκι της συσκευασίας.

Αθλητές και άτομα με προβλήματα υγείας: 2 κουταλάκια της συσκευασίας. 

Παιδιά: 1/2 κουταλάκι της συσκευασίας. 

Προσοχή στην κατανάλωση του βασιλικού πολτού

– Είναι σημαντικό να μη θερμαίνεται πριν την κατανάλωση του και να διατηρείται στο ψυγείο. 

– Θα πρέπει να καταναλώνεται πρωί και ενώ είμαστε νηστικοί.

– Συνίσταται η χρήση πλαστικού κουταλιού για να μην αλλοιώνεται από μεταλλικά σκεύη. 

– Λάβετε βασιλικό πολτό για 20 μέρες συνεχόμενα. Κάντε ένα διάλειμμα για τις επόμενες 10 ημέρες και να επαναλαμβάνετε τον κύκλο, για τουλάχιστον 3 μήνες.

Τον Φρέσκο Βασιλικό Πολτό MELIFARM, τον παράγουμε και τον συλλέγουμε με τον παραδοσιακό τρόπο στις μελισσοκομικές μας φάρμες. Δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία και περιέχει όλα τα θρεπτικά του συστατικά.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ

Φρέσκος – Καθαρός – Αυθεντικός
MELIFARM φροντίζουμε για σας

 

Περισσότερα
άρθρα

Μέλι Χαρουπιά

ΜΕΛΙ ΧΑΡΟΥΠΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Το χαρουπόμελο αποτελεί απαραίτητο συστατικό μιας υγιεινής διατροφής. Ο μοναδικός αυτός καρπός, είναι προικισμένος με ασβέστιο, νάτριο ….

Φυτό Κοντορίγανη

ΜΕΛΙ ΚΟΝΤΟΡΙΓΑΝΗ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Μοναδική και Σπάνια ποικιλία μελιού! Η κοντορίγανη συλλέγεται από τους ορεινούς όγκους της Ροδόπης και του Έβρου. Διαθέτει πληθώρα ….

Επικοινωνία

Μπουμπουλίνας 44,
Πετρούπολη 13231, Αθήνα

Τηλ. 211 423 0912,
211 414 8955