hit counter
ΓΥΡΗ ΜΕΛΙΣΣΩΝ
Γύρη

Γιατί πρέπει να βάλουμε τη γύρη στη ζωή μας

Η γύρη μελισσών προέρχεται από τις μέλισσες και από διάφορα είδη λουλουδιών, τα οποία την καθιστούν πλούσια πηγή δραστικών βιολογικών ουσιών. Οι μέλισσες μέσω της γύρης μεταφέρουν γενετικό υλικό με στόχο τη γονιμοποίηση. 

Επιστημονικά τη χωρίζουμε σε ανεμόφιλη & εντομόφιλη. Την ανεμόφιλη γύρη, τη μεταφέρει ο άνεμος και δεν περιέχει θρεπτικά συστατικά. Μάλιστα είναι υπεύθυνη για διάφορες αλλεργίες. Αντίθετα, εντομόφιλη γύρη, μεταφέρεται από τις μέλισσες, την αναμειγνύουν με νέκταρ και τη ζυμώνουν, μέχρι να γίνει μία συμπαγής μάζα. Με αυτή τη μορφή την αποθηκεύουν οι μέλισσες στις κυψέλες. Αποτελεί μία από τις πιο πλούσιες, σε θρεπτικά συστατικά, ουσίες.

 

Είναι ιδανική τροφή για εσάς που χρειάζεστε περισσότερη ενέργεια ή γυμνάζεστε. Στην νωπή της μορφή περιέχει αμινοξέα, υδατάνθρακες, λιπαρά οξέα, πλήθος βιταμινών, μεταλλικά στοιχεία & ένζυμα.

 

Γύρη και ιδιότητες

Χάρη στο πλούσιο θρεπτικό προφίλ της γύρης & τις ποικίλες ευεργετικές ιδιότητές της, χρησιμοποιείται σαν φυτικό συμπλήρωμα της διατροφής του ανθρώπου. Είναι μία εξαιρετική πηγή μετάλλων, ορμονών, υδατανθράκων & βιταμινών, καθώς επίσης και ενζύμων.

– Βιταμίνη Ε, C & βιοφλαβονοειδών, χαρίζει ισχυρές αντιοξειδωτικές δράσεις, ενώ την καθιστά εξαιρετικά ωφέλιμη για την αναπαραγωγή.

– Βιταμίνες συμπλέγματος Β, συμβάλλει στην καταπολέμηση τη αναιμίας. 

– Βιταμίνη R, προστατεύει την εγκεφαλική λειτουργία και προλαμβάνει εγκεφαλικές παθήσεις χάρη στην ενίσχυση της αντίστασης των τριχοειδών αγγείων.

– Γουαδοτρόπες ορμόνες, συμβάλλει ενεργά στην ομαλοποίηση του κύκλου και ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου.

 

Πως επιδρά η γύρη στον ανθρώπινο οργανισμό

Έρευνες έχουν δείξει, ότι η γύρη σχετίζεται με μία σειρά από θετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως:

 • H ενίσχυση του μεταβολισμού χάρη στην περιεκτικότητά της σε περισσότερα από 5.000 ένζυμα και συνένζυμα.
 • Η φυσική τόνωση & η ενίσχυση της αντοχής του οργανισμού.
 • Η καταπολέμηση καρκινικών κυττάρων.
 • Η ενίσχυση της μικροχλωρίδας του εντέρου.
 • Η ανακούφιση των ενοχλητικών συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.
 • Η ενίσχυση της αποτοξινωτικής λειτουργίας του ήπατος.
 • Η αντιμετώπιση της εποχικής τριχόπτωσης.
 • Προστασία & αναγέννηση του δέρματος.
 • Η ανακούφιση από δερματικές παθήσεις όπως είναι το έκζεμα & η ψωρίαση.
 • Η καταπολέμηση της αναιμίας.

Αντενδείξεις στην κατανάλωση της γύρης

Τη γύρη δεν πρέπει να την καταλανώνουν αλλεργικά άτομα, στα οποία θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και ευτυχώς αυτό αφορά, στατιστικά, μόλις σε ένα στα 2000 άτομα. Στην περίπτωση μη ελεγχόμενης προέλευσης, όπως συμβαίνει συχνά με προϊόντα εκτός ΕΕ, πρέπει επίσης να αξιολογηθεί ο κίνδυνος μόλυνσης από φυτοφάρμακα. Η χρήση γύρης ως συμπλήρωμα αντενδεικνύεται επίσης σε παιδιά, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά την περίοδο του θηλασμού.

Διαθέσιμες επιλογές στο καλάθι της Melifarm:

 • 230gr
 • 450gr
 • 1.060gr

Περισσότερα
άρθρα

Μέλι Χαρουπιά

ΜΕΛΙ ΧΑΡΟΥΠΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Το χαρουπόμελο αποτελεί απαραίτητο συστατικό μιας υγιεινής διατροφής. Ο μοναδικός αυτός καρπός, είναι προικισμένος με ασβέστιο, νάτριο ….

Φυτό Κοντορίγανη

ΜΕΛΙ ΚΟΝΤΟΡΙΓΑΝΗ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Μοναδική και Σπάνια ποικιλία μελιού! Η κοντορίγανη συλλέγεται από τους ορεινούς όγκους της Ροδόπης και του Έβρου. Διαθέτει πληθώρα ….

Επικοινωνία

Μπουμπουλίνας 44,
Πετρούπολη 13231, Αθήνα

Τηλ. 211 423 0912,
211 414 8955