hit counter
ΜΕΛΙ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
γαιδουράγκαθο

Γαϊδουράγκαθο, σπάνιο μέλι με μοναδικές ιδιότητες!

Το γαϊδουράγκαθο είναι πόα που ξεπερνά σε ύψος τα δύο μέτρα, με σώμα, κορμό και φύλλα καλυμμένο από πλήθος αγκαθιών. Η ανάπτυξη του γαϊδουράγκαθου αρχίζει με τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου, μεγαλώνει με τις βροχές του χειμώνα και μαζεύεται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αλλά μέχρι και τις αρχές φθινοπώρου. Το επιστημονικό του όνομα είναι Onopordum acanthium (Ονόπορδον το ακάνθιον) αλλά είναι γνωστό και με άλλες ονομασίες όπως: γομαράγκαθο, κουφάγκαθοαγκάβατος  κ.α.

Τα άνθη του γαϊδουράγκαθου έχουν χρώμα μοβ και διαθέτουν μεγάλη ποσότητα γύρης σε μοβ-μπλε χρώμα με πολύ μεγάλη θρεπτική αξία.

Το γαϊδουράγκαθο θεωρείται το καλύτερο βότανο

Θεωρείται το καλύτερο βότανο, αφού περιέχει τη σιλυμαρίνη και σιλυβίνη δύο αντιοξειδωτικά ζωτικής σημασίας για την προστασία του συκωτιού, βοηθά στην αναγέννηση των ηπατικών κυττάρων, συμβάλλει στην καταπολέμηση του άγχους, βελτιώνει τη μνήμη, μειώνει την υψηλή χοληστερίνη (αυξάνει τα επίπεδα της ωφέλιμης HDL χοληστερίνης μειώνοντας τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης), την πίεση (η σιλυμαρίνη που περιέχει βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης), το ζάχαρο (βελτιώνει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη), βοηθά επίσης στη μείωση των τριγλυκεριδίων και διαθέτει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Το γαϊδουράγκαθο, φαίνεται ότι διαθέτει νευροπροστατευτικές ιδιότητες με έρευνες να έδειξαν ότι είναι ευεργετικό στην αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας και της νόσου του Πάρκινσον. Είναι επίσης, ένα πολλά υποσχόμενο είδος όσον αφορά την αναγέννηση των κυττάρων των νεφρών και αποδεικνύεται χρήσιμο ακόμη και σε ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Απελευθερώνει τη σεροτονίνη στο αίμα και το σώμα τη μετατρέπει σε μελατονίνη.  Η μελατονίνη είναι η ορμόνη που μας βοηθάει να αποκοιμηθούμε γρήγορα, έτσι μπορεί να συμβάλει σε έναν βαθύ και όμορφο ύπνο.

Το μέλι γαϊδουράγκαθου μπορεί να εξαλείψει τα στομαχικά προβλήματα επειδή αποτελεί ένα εξαιρετικό αντισηπτικό ενώ λειτουργεί και σαν φυσικό αντίδοτο σε δηλητηρίαση από μύκητες του γένους Amanita (μανιτάρια).

Φυσικά, πρόκειται για μέλι το οποίο παράγεται και συλλέγεται, μακριά από περιοχές με ψεκασμούς φυτοφαρμάκων.

ΓΕΥΣΗ: Απαλή γεύση με βουτυρώδη υφή λόγω τον λεπτών κρυστάλλων που αναπτύσσονται στο σώμα. Πολύ εύγεστο!

ΧΡΩΜΑ: Το μέλι του γαϊδουράγκαθου είναι ανοιχτόχρωμο καφέ – μελί.

ΆΡΩΜΑ: Ιδιαίτερα αρωματικό.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Το συναντάμε κυρίως σε πεδινές και ορεινές περιοχές της ελληνικής υπαίθρου με εδάφη πλούσια σε ασβέστιο.

ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ

Φρέσκο – Καθαρό – Αυθεντικό
Μέλι για Σπίτι!
MELIFARM φροντίζουμε για σας

Περισσότερα
άρθρα

Μέλι Χαρουπιά

ΜΕΛΙ ΧΑΡΟΥΠΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Το χαρουπόμελο αποτελεί απαραίτητο συστατικό μιας υγιεινής διατροφής. Ο μοναδικός αυτός καρπός, είναι προικισμένος με ασβέστιο, νάτριο ….

Φυτό Κοντορίγανη

ΜΕΛΙ ΚΟΝΤΟΡΙΓΑΝΗ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Μοναδική και Σπάνια ποικιλία μελιού! Η κοντορίγανη συλλέγεται από τους ορεινούς όγκους της Ροδόπης και του Έβρου. Διαθέτει πληθώρα ….

Επικοινωνία

Μπουμπουλίνας 44,
Πετρούπολη 13231, Αθήνα

Τηλ. 211 423 0912,
211 414 8955