hit counter
ΜΕΛΙ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Μέλι Βελανιδιάς Ιδιότητες

Μέλι Βελανιδιάς, το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό

Το μέλι αλλά και γενικά τα προϊόντα της μέλισσας εκτός από εξαιρετική γευστικά τροφή, αποτελούν και φάρμακο από την αρχαιότητα, λόγω των ιδιοτήτων που συγκεντρώνουν. Το μέλι προλαμβάνει ασθένειες. Η διάσπαση της γλυκόζης δημιουργεί υπεροξείδιο του υδρογόνου και αποτελεί τον κύριο παράγοντα των ευεργετικών αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων.

 

Μελέτες έχουν δείξει, πως το μέλι έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, με ισχυρότερο το σκουρόχρωμο μέλι βελανιδιάς, ενώ ακολουθούν το έλατο, το ερείκι, η καστανιά και το πεύκο. Στην ίδια μελέτη, βρίσκουμε αποτελέσματα για το πως η αντιοξειδωτική, αντιμικροβιακή κι αντιφλεγμονώδης δράση της πρόπολης, συμβάλλει στη μείωση της πίεσης και στην αντιμετώπιση του έλκους του στομάχου.

Χαρακτηριστικά Μέλι Βελανιδιάς Ιδιότητες

Το μέλι βελανιδιάς ανήκει στην κατηγορία μελιών παραγωγής από μελίτωμα. Το μέλι βελανιδιάς, το συναντούμε με διάφορες ονομασίες όπως, “μαύρο μέλι”, “μελούρα”, “μέλι από δέντρο” και “βελανιδόμελο”.

Στην ελληνική αγορά το μέλι βελανιδιάς μπήκε δυναμικά τα τελευταία χρόνια. Ο βασικός λόγος γι’ αυτή την καθυστέρηση, είναι το ιδιαίτερα σκούρο χρώμα του και η μικρή ρευστότητά του. Το δρυό-μελο με σκούρο χρώμα, σχεδόν μαύρο, έχει μεστή καραμελένια γεύση χαμηλής γλυκύτητας. Το δε άρωμά του είναι πλούσιο και μεταφέρει τον καταναλωτή στα δάση της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας. Αναφορικά με την κρυστάλλωσή του, ως μέλι μελιτώματος, κρυσταλλώνει αργά παραμένοντας παχύρρευστο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Θρεπτική αξία

Το μέλι βελανιδιάς έχει υψηλή διατροφική αξία. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα όπως κάλιο, σίδηρος, φώσφορο, μαγνήσιο και νάτριο είναι ο καλύτερος σύμμαχος ευζωία. Έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ένζυμα, βιταμίνες και πρωτεΐνες, που βοηθούν στον μεταβολισμό και την καλή λειτουργία των ζωτικών οργάνων. Επιπλέον, το μέλι βελανιδιάς έχει ευεργετικές ιδιότητες. Δρα καταπραϋντικά στη γρίπη, τις διαταραχές του εντέρου και του ουροποιητικού συστήματος. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε θρεπτικές ουσίες, έχει θετική δράση και στην υπερκόπωση.

Η Melifarm παράγει το πλέον θρεπτικό, ακατέργαστο μέλι βελανιδιάς δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα του τελικού προϊόντος η οποία συμβαδίζει απόλυτα με την τιμή του.

Στη Melifarm, το συσκευάζουμε τη στιγμή της παραγγελίας και στην ετικέτα του περιλαμβάνει κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σχετικά με το μήνα συλλογής της ποικιλίας, τον τόπο προέλευσης και την ημερομηνία συσκευασίας αλλά και λήξης. Επιπλέον, προκειμένου η απόλαυση του πολύτιμου αυτού μελιού να είναι ακόμη πιο ασφαλής, στη Melifarm υιοθετήσαμε μια πρωτότυπη εφαρμογή παρακολούθησης της ιχνηλασιμότητας, ακόμη και για την πιο μικρή μονάδα προϊόντος που παραδίδουμε σε κάθε σπίτι και σε κάθε οικογένεια. 

Περισσότερα
άρθρα

Μέλι Χαρουπιά

ΜΕΛΙ ΧΑΡΟΥΠΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Το χαρουπόμελο αποτελεί απαραίτητο συστατικό μιας υγιεινής διατροφής. Ο μοναδικός αυτός καρπός, είναι προικισμένος με ασβέστιο, νάτριο ….

Φυτό Κοντορίγανη

ΜΕΛΙ ΚΟΝΤΟΡΙΓΑΝΗ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Μοναδική και Σπάνια ποικιλία μελιού! Η κοντορίγανη συλλέγεται από τους ορεινούς όγκους της Ροδόπης και του Έβρου. Διαθέτει πληθώρα ….

Επικοινωνία

Μπουμπουλίνας 44,
Πετρούπολη 13231, Αθήνα

Τηλ. 211 423 0912,
211 414 8955