hit counter
ΜΕΛΙ ΧΑΡΟΥΠΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Μέλι Χαρουπιά

Χαρούπι ή αλλιώς κεράτιον.

Στο μέλι χαρουπιού, θα μπορούσε να του αποδοθεί ο τίτλος “Το Διαμάντι” ανάμεσα στις γνωστές ποικιλίες μελιού εξαιτίας του χαρακτήρα και των ιδιαίτερων ευεργετημάτων που διαθέτει στο DNA του, για τον ανθρώπινο οργανισμό! Σε όλη του την ιστορία, το χαρούπι έχει αποτελέσει “σπόρο” ζωής και επιβίωσης για τον άνθρωπο. Τόσο θρεπτικό, ικανό και με προτερήματα προϊόν ώστε να μπορεί να συντηρήσει, με την κατανάλωση του, για μακρό χρονικό διάστημα τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα χαρούπια, από μόνα τους, έχουν εξαιρετική θρεπτική αξία καθώς είναι πλούσια σε ασβέστιο, αφού περιέχουν 350mg/100gr. Περιέχουν επίσης, περίπου 4% πρωτεΐνη και 76% υδατάνθρακες, άφθονο κάλιο 800mg/100gr, μικρές ποσότητες νατρίου και σιδήρου και είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνες Β και πολλά άλλα μέταλλα. Στη σάρκα τους περιέχονται πολυφαινόλες και ιδιαίτερα συμπυκνωμένες ταννίνες, καθιστώντας τα, πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών.

Το χαρουπόμελο

Προερχόμενο από αυτό το μοναδικό καρπό, είναι προικισμένο σε ασβέστιο (περιεκτικότητα σχεδόν τριπλάσια από το γάλα), φώσφορο και νάτριο, σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα ενώ διαθέτει αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Το μέλι από χαρούπι ενδείκνυται για πληθώρα προβλημάτων όπως στρες – άγχος, οστεοπόρωση, αϋπνία (δεν περιέχει καφεΐνη), δυσπεψία (καταπραΰνει το στομάχι), υπέρταση και παθήσεις του ανώτερου αναπνευστικού. Το χαρουπόμελο αποτελεί απαραίτητο συστατικό μιας υγιεινής διατροφής, δεδομένου ότι πέραν από μία απόλυτα φυτική γλυκαντική ουσία προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό, καθώς και ευεργετικές επιδράσεις στην αντιμετώπιση αριθμού ασθενειών, σε ενήλικες και παιδιά. Αποτελεί ιδανική επιλογή για άτομα που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη ή ψάχνουν εναλλακτικά γλυκαντικά. Είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας γεγονός που το καθιστά ιδανικό να καταναλώνετε από όσους ακολουθούν μία διατροφή χαμηλών λιπαρών. ΓΕΥΣΗ/ΑΡΩΜΑ: Το χαρουπόμελο ανήκει στην κατηγορία του πολύ νόστιμου μελιού, με έντονη γεύση και ιδιαίτερο άρωμα λόγω του καρπού του χαρουπιού. ΧΡΩΜΑ: Σκούρο μέλι με εξαιρετική, παχιά, λεία υφή. ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ευδοκιμεί στις χώρες που περιβάλλουν τη Μεσόγειο και σε όλη τη Μέση Ανατολή. Στην Ελλάδα βρίσκεται αυτοφυής σε πολλές νησιώτικες περιοχές και κυρίως στη Κρήτη αλλά καλλιεργείται και σε φυτώρια για τον καλλωπισμό δρόμων και πάρκων.

ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΟ

Φρέσκο – Καθαρό – Αυθεντικό
Μέλι για Σπίτι!
MELIFARM φροντίζουμε για σας

 

Περισσότερα
άρθρα

Φυτό Κοντορίγανη

ΜΕΛΙ ΚΟΝΤΟΡΙΓΑΝΗ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Μοναδική και Σπάνια ποικιλία μελιού! Η κοντορίγανη συλλέγεται από τους ορεινούς όγκους της Ροδόπης και του Έβρου. Διαθέτει πληθώρα ….

Φαρμακευτικές ιδιότητες μελιού

ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Η σχέση τους στην Παραδοσιακή Ιατρική. Το μέλι, από την αρχαιότητα, έχει αναγνωριστεί ως πολύτιμο φυσικό φάρμακο και διατροφικό στοιχείο ….

Επικοινωνία

Μπουμπουλίνας 44,
Πετρούπολη 13231, Αθήνα

Τηλ. 211 423 0912,
211 414 8955