hit counter
ΜΕΛΙ ΕΡΕΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
μέλι ερείκης ιδιότητες

Το ιδιαίτερο Μέλι Ερείκης

Μέλι Ερείκης, ιδιότητες και χαρακτηριστικά, ένα μέλι “διαφορετικό” από τα άλλα μέλια. Από την εποχικότητα συλλογής του, το χωρίζουμε σε ανοιξιάτικο και φθινοπωρινό, ενώ στην Αγγλία και οι 2 ποικιλίες ανήκουν στις Rolls-Royce του είδους. Έχει χαρακτηριστική γεύση, που διαφέρει αρκετά από τα πιο γνωστά μας θυμαρίσιο ή το μέλι ανθέων. Ένας από τους λόγους που έγινε γνωστό στην αγορά είναι μπορεί κανείς πλέον να το βρει εύκολα στην αγορά. Μπορεί όμως να βρει κάποιος φρέσκο μέλι Ερείκης με τα χαρακτηριστικά παραγωγής Melifarm; Την απάντηση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τα χαρακτηριστικά του Ρεϊκόμελου

Το φθινοπωρινό ρεικόμελο έχει σχεδόν χάλκινο χρώμα, πολύ έντονο άρωμα με νότες καραμέλας και υπό-πικρη γεύση. Το παίρνουμε από την ερείκη τη σπονδυλανθή (Εrica manipuriflora), ένα θάμνο με μωβ λουλούδια που ανθίζει το φθινόπωρο. Είναι το φυτό που προμηθεύει τις μέλισσες με την τελευταία γύρη πριν τον χειμώνα.
Το ανοιξιάτικο μέλι Ερείκης, με υπό-γλυκη γεύση, έχει χρώμα κεχριμπαρένιο –συχνά προς το κοκκινωπό– και έντονο άρωμα με νότες από φρούτα. Το παίρνουμε από την ερείκη της δενδρώδους (Εrica arborea), ενός ξυλώδους θάμνου που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 3 μέτρα ύψος. Αυτό το φυτό ανθίζει την άνοιξη και τα άνθη του είναι λευκά. Οπως και όλα τα μέλια, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία. Εχει θεραπευτικές, αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, καθώς επίσης και υψηλές φαινόλες. Χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο για κάποιες παθήσεις από την αρχαιότητα. Το μέλι ερείκης είναι φημισμένο για την ευεργετική του δράση κατά της χοληστερίνης. Επιπλέον, είναι ιδανικό και για παιδιά με αναιμία. Επίσης, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φαινόλες και επομένως ξεχωρίζει για την ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το ρεϊκόμελο διαθέτει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες με έμφαση στο ουροποιητικό και πεπτικό σύστημα. Ενώ, είναι αξιοσημείωτη η δράση του ως ελαφρύ κατασταλτικό του νευρικού συστήματος, όταν όμως το καταναλώνουμε σε μεγαλύτερες ποσότητες.

Μέλι Ερείκης, το δώρο της ελληνικής Φύσης

Το μέλι ερείκης ανήκει στις κορυφαίες και σπάνιες ποικιλίες μελιού της ελληνικής φύσης. Το ελληνικό ρεικόμελο έχει κερδίσει διεθνή βραβεία ποιότητας σε διαγωνισμούς όπως οι: iΤQi (international Taste and Quality Institute) στις Βρυξέλλες, Great Taste Awards στο Λονδίνο, BIOL Miel στην Ιταλία για τα βιολογικά μέλια.

Η Μelifarm, επιλέγει την πλέον εξαιρετική ποιότητα από τα ήδη αγνά μέλια ερείκης που παράγει η ελληνική μελισσοκομία. Στα βάζα και στους περιέκτες, που συσκευάζει με πολλή προσοχή, κατόπιν της παραγγελίας του καταναλωτή, βάζει εξαιρετικό φθινοπωρινό ρεϊκόμελο το οποίο έχουν λατρέψει όσοι το έχουν δοκιμάσει. Οι αυστηρές προδιαγραφές εξάλλου και ο έλεγχος που ασκεί η Melifarm σε συνδυασμό με τη διαδικασία ιχνηλασιμότητας κάθε προϊόντος αποτελούν εγγύηση ότι το ρεϊκόμελο που θα βάλετε στο τραπέζι σας αποτελεί μία άριστη επιλογή.

Περισσότερα
άρθρα

A beautiful flowering Acacia tree near Worcester, South Africa. Acacia Karroo.

ΜΕΛΙ ΑΚΑΚΙΑΣ – ΜΕ ΦΙΝΟ ΑΡΩΜΑ

Πολλοί το προτιμούν ως ένα φυσικό υποκατάστατο της ζάχαρης καθώς προσφέρει μεγάλα αποθέματα ενέργειας στον οργανισμό, είναι πολύ …

Μέλι Χαρουπιά

ΜΕΛΙ ΧΑΡΟΥΠΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Το χαρουπόμελο αποτελεί απαραίτητο συστατικό μιας υγιεινής διατροφής. Ο μοναδικός αυτός καρπός, είναι προικισμένος με ασβέστιο, νάτριο ….

Επικοινωνία

Μπουμπουλίνας 44,
Πετρούπολη 13231, Αθήνα

Τηλ. 211 423 0912,
211 414 8955